W dniach 20-22 marca wzięliśmy udział w Międzynarodowych Targach branży HoReCa w Warszawie. Podczas trzech dni targowych prezentowaliśmy naszą rzemieślniczą odsłonę, czyli kawy jakości speciality z Palarni Kawy J.J. Darboven oraz bazujące na nich orzeżwiające J.AY J.AY'S COLD BREW COFFEE.
Każdy, kto odwiedził nasze stoisko, mógł nie tylko spróbować powyższych produktów, w tym kawy macerowanej w wersji nitro, ale także miał możliwość przyjrzenia się procesowi palenia kawy czy wzięcia udziału w cuppingu.
Na Gości czekały również podarunki w postaci paczek świeżo palonej na miejscu kawy, specjalnych ekologicznych klamerek do opakowań kaw czy nasion łąki kwietnej, prezentowanych z okazji pierwszego dnia wiosny.
W ramach Targów odbywało się sporo wydarzeń branżowych. Z tej okazji wzięliśmy udział w Cup of Poland – innowacyjnym wydarzeniu dedykowanemu wyborowi najlepszej kawy w Polsce. Prezentowaliśmy tam jedną z naszych kaw z palarni, która, mimo braku wygranej, została przyjęta z dużym entuzjazmem. Konkursowe espresso przygotowywał oczywiście Darek Wasielewski- trener Akademii Kawy i Herbaty J.J. Darboven oraz Roaster Palarni Kawy J.J. Darboven.
W tegorocznej edycji GASTROTARGÓW SMAKKi wzięło udział 142 dostawców produktów i usług dla gastronomii i odwiedziło je blisko 6000 Gości. Całe wydarzenie odbyło się pod hasłem Gastronomia Wspólna Sprawa, które jednoczy branżę wokół wspólnego celu, jakim jest rozwój rynku HoReCa w Polsce.
Dziękujemy wszystkim za wizytę na naszym stoisku oraz całemu zespołowi zaangażowanemu w przygotowanie aktywności targowych. Przywitaliśmy z przytupem gastronomiczny sezon wiosenno-letni.