Skorzystaj z wyjątkowych przepisów na rozgrzewające kawowe i herbaciane kreacje. To idealne urozmaicenie jesienno-zimowego menu w Twojej kawiarni lub restauracji.
Gwarantujemy, że Goście z przyjemnością skorzystają z chwili dla siebie, rozkoszując się wyjątkowymi przepisami z użyciem EILLES TEE , Alfredo Espresso. Nic tak nie otuli w jesienne i zimowe dni, jak kubek aromatycznego, gorącego napoju. Na taki napój warto wracać, zwłaszcza do swojej ulubionej kawiarni. Życzymy smacznego!
CYNAMONOWO-KARMELOWE LATTE
Skład napoju:
– espresso doppio (Alfredo Espresso): 60 ml
– mleko: 250 ml
– syrop Monin cynamonowy: 20 ml
– sos Monin karmelowy: 30 ml
– mielony cynamon – szczypta
Sposób przyrządzenia (szklanka 400 ml):
1. Wlej sos do szklanki.
2. Wlej syrop do mleka i delikatnie spień mleko (ok. 2 cm piany).
3. Delikatnie wlej spienione mleko do szklanki, najlepiej po łyżce, aby utrzymać warstwę sosu na dnie.
4. Przygotuj podwójne espresso i dolej do niego odrobinę gorącej wody.
5. Delikatnie wlej espresso do szklanki, tak aby utworzyć warstwę. Posyp napój szczyptą mielonego cynamonu.
ŻURAWINOWA MOCHA CHOCO MIX
Skład napoju:
– espresso doppio (Alfredo Espresso): 60 ml
– mleko: 250 ml
– syrop Monin żurawinowy: 20 ml
– sos Monin ciemna czekolada: 20 ml
– czekolada w proszku – szczypta
Sposób przyrządzenia (szklanka 400 ml):
1.Wlej jednocześnie sosy do szklanki tak, aby ułożyły się obok siebie.
2. Przygotuj podwójne espresso.
3. Wlej podwójne espresso i syrop do mleka i delikatnie spień mleko (ok. 2 cm piany).
4. Delikatnie wlej spienione mleko z kawą i syropem do szklanki, najlepiej po łyżce, aby utrzymać warstwę sosu na dnie.
5. Posyp napój szczyptą czekolady.
ZIMOWA HERBATA EARL GREY
Skład napoju:
– herbata EILLES TEE Tea Diamond® Earl Grey
– pomarańcza – plasterek
– goździki – kilka
– jabłko – plasterek
– suszona żurawina – kilkanaście
Sposób przyrządzenia (naczynie 300 ml):
1. Zaparz herbatę zgodnie z instrukcją.
2. Wrzuć pozostałe składniki do herbaty.
ZIMOWA HERBATA ZIELONA
Skład napoju:
– herbata EILLES TEE Tea Diamond® Gruntee
– cytryna – plasterek
– anyż – kilka
– pomarańcza – 2 plasterki
– puree Monin mango – 20 ml
– mango (suszone lub świeże) – kilka kawałków
-rozmaryn – gałązka
Sposób przyrządzenia (naczynie 300 ml):
1. Zaparz herbatę zgodnie z instrukcją.
2. Wlej puree do herbaty.
3. Wrzuć pozostałe składniki do herbaty.
4. Ozdób szklankę rozmarynem.