Skorzystaj z wyjątkowych przepisów na innowacyjne herbaciane napoje mrożone na bazie herbat EILLES TEE Tea Diamond®.
To doskonały pomysł na herbatę w innym, niecodziennym wydaniu, które pozwoli Ci zaskoczyć Twoich gości, zarówno tych w kawiarni czy restauracji, jak i tych, których przyjmujesz we własnym domu. Już samo przygotowanie orzeźwiających, aromatycznych herbat może sprawić Ci przyjemność, nie wspominając o ich unikatowym smaku. Nasze mrożone herbaciane napary zawierają wyłącznie najwyższej klasy herbaty, świeże owoce i soki.
Śródziemnomorska herbata mrożona z brzoskwinią
Składniki:
1. Herbata EILLES TEE Tea Diamond® Bio Fruechte Natur Fairtrade – 1 torebka
2. sok jabłkowy – 50 ml
3. rozmaryn – 2 gałązki
4. dojrzała brzoskwinia- 1 sztuka
5. Kostki lodu
Przygotowanie:
1. Zalej herbatę 150 ml wrzątku, dodaj rozmaryn i parz całość przez 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij herbatę i rozmaryn. Wystudź napar.
2. Dodaj sok jabłkowy do naparu.
3. Umyj brzoskwinię, przekrój na pół, usuń pestkę. Z ¾ brzoskwini zrób przecier. Resztę brzoskwini pokrój na kawałki.
4. Wlej przecier do szklanki. Ostrożnie dodaj kostki lodu i kawałki brzoskwini.
5. Powoli wlej napar z sokiem jabłkowym.
6. Dodaj gałązkę rozmarynu dla ozdoby.
Imbirowo-pomarańczowa herbata mrożona z granatem
Składniki:
1. herbata EILLES TEE Tea Diamond® Ingwer-Orangenpassion – 1 torebka
2. Granat – 1 mała sztuka
3. pomarańcza – 3 plasterki
4. bazylia – 1 gałązka
5. kostki lodu
Przygotowanie:
1. Zalej herbatę 150 ml wrzątku i zostaw do zaparzenia na około godzinę. Po tym czasie wyjmij herbatę. Wystudź napar.
2. Przekrój granata na pół. Z jednej połowy wyciśnij sok (ok. 50 ml). Z drugiej wyjmij nasiona, usuwając białe skórki.
3. Wymieszaj schłodzony napar z sokiem z granatu.
4. Umieść w szklance kostki lodu, nasiona granatu i plasterki pomarańczy.
5. Wlej napar z sokiem z granatu i zamieszaj.
6. Całość ozdób bazylią.
Mrożona herbata zielona z owocami
Składniki:
1. herbata EILLES TEE Tea Diamond® Gruentee Jingshen – 1 torebka
2. maliny – 50 g
3. gałązki mięty – 6 szt.
4. sok winogronowy – 50 ml
5. cytryna – 4 plasterki
Przygotowanie:
1. Umyj miętę i zerwij liście z 3 łodyg.
2. Umieść maliny i listki mięty w 5 „przegródkach” pojemnika do robienia kostek lodu. Uzupełnij wodą i zamroź.
3. Zalej herbatę gorącą wodą o temperaturze 80 st. C i pozostaw do zaparzenia na 3 minuty. Następnie wyjmij herbatę. Wystudź napar.
4. Dodaj do herbaty sok winogronowy.
5. Umieść w szklance kostki lodu, pozostałe listki mięty oraz cytrynę.
6. Wlej do szklanki herbatę z sokiem.
Życzymy smacznego!
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na stronie marki EILLES TEE lub na stronie Akademii Kawy i Herbaty J.J. Darboven. Na zakupy do domu zapraszamy do naszego sklepu on-line. Chcesz zamówić herbatę dla swojego biznesu? Zapraszamy do kontaktu.