Akademia Kawy i Herbaty

Kawowe i herbaciane kompozycje na zimę

  • j.j. darboven
  • kawa i herbata
  • przepisy

Skorzystaj z wyjątkowych przepisów na kawowe i herbaciane kreacje. To idealne urozmaicenie menu w Twojej kawiarni lub restauracji.

Gwarantujemy, że Goście z przyjemnością skorzystają z chwili dla siebie, rozkoszując się wyjątkowymi przepisami z użyciem EILLES TEE , Alfredo Espresso. Nic tak nie otuli w jesienne i zimowe dni, jak kubek aromatycznego, gorącego napoju. Na taki napój będzie się chciało wracać, zwłaszcza do swojej ulubionej kawiarni. Życzymy smacznego!

PIERNIKOWA MOCHA

Skład napoju:
– espresso (Alfredo Espresso): 30 ml
– mleko: 200 ml
– przyprawa korzenna do smaku
– czekolada COCAYA: 36 g
– miód: 16 g
– bita śmietana
– ewentualnie syrop piernikowy Monin: 30 ml
Zamiast przyprawy korzennej i miodu rekomendujemy użycie syropu piernikowego Monin.

Sposób przyrządzenia (naczynie 300 ml):
1. Wlej mleko do dzbanka, dodaj przyprawę korzenną lub czekoladę.
2. Delikatnie wymieszaj.
3. Spień mleko z dodatkami.
4. Zaparz espresso.
5. Wlej czekoladowe mleko do kawy.
6. Ozdób napój bitą śmietaną.
7. Posyp powierzchnię czekoladą.
8. Dosłodź miodem do smaku

KAWA Z IMBIROWYM MLEKIEM

Skład napoju:
– espresso (Alfredo Espresso): 30 ml
– mleko: 200 ml
– imbir: 3 plasterki
– posypka kakao
– miód: 16 g
Zamiast imbiru i miodu rekomendujemy użycie syropu imbirowego Monin.

Sposób przyrządzenia (naczynie 300 ml):
1. Do mleka wrzuć pokrojony imbir i spień razem z mlekiem.
2. Zaparz espresso.
3. Wlej przez sitko imbirowe mleko do kawy i ułóż mleczną piankę na powierzchni.
4. Posyp powierzchnię kakao.
5. Dosłodź miodem do smaku.

HERBACIANE JESIENNE OTULENIE – rozgrzewająca czarna herbata z dodatkiem suszonych malin i miodu.

Skład napoju:
– herbata EILLES TEE Tea Diamond® Assam Special Broken
– suszone maliny: 1 łyżeczka
– miód: 16 g

Sposób przyrządzenia (naczynie 300 ml):
1. Zaparz herbatę wg wytycznych z opakowania.
2. Dodaj do herbaty łyżeczkę suszonych malin
3. Dodaj miód do smaku.

HERBACIANA ZIMOWA ROZGRZEWKA
– aromatyczna herbata Earl Grey z dodatkiem suszonych jabłek, goździków i miodu.

Skład napoju:
– herbata EILLES TEE Tea Diamond® Earl Grey
– suszone jabłko: kilka plasterków
– mielony cynamon: 2 szczypty
– goździki: 4-5 sztuk
– miód: do smaku

Sposób przyrządzenia (naczynie 300 ml):
1. Włóż herbatę do szklanki.
2. Dosyp dwie szczypty cynamonu, włóż goździki i suszone jabłko.
3. Zalej wszystko wrzątkiem zaparz herbatę.
4. Ozdób szklankę plasterkami suszonego jabłka.
5. Dodaj miód do smaku.

Więcej przepisów na pyszne napoje kawowe i herbaciane znajdziecie na Akademia Kawy i Herbaty J.J. Darboven.